Gluten fritt Fröbröd- Super enkelt, super gott

 Jag har ofta bakat fröknäcke (alltså hårtbröd) men jag saknar det mjuka brödet ibland så jag kollade runt efter ett glutenfritt recept.
Brödet jag kommer ge receptet på nu är perfekt på morgonen när tex smoothies inte riktigt fyller upp en tom mage, då kan man ta en skiva fröbröd till! 
Det var så enkelt och så oväntat gott, det här kommer jag baka många gånger till framöver! 

Receptet jag lägger upp nu har jag tagit fram själv, jag kollade runt på andra recept som mall och la till de som jag tycker är gott och tog bort det som jag inte tyckte lät bra. Jag är dålig på att använda mått eftersom att jag bakar efter smak, men alla ingredienser är på ca 1/2 dl eller en hel dl. 
 
Fröbröd:
- Russin
- Pumpa kärnor
- Chia frön
- Solros kärnor
- Mandel 
- Gojibär
- Linfrön
- Riven morot
- 1dl Fibrex
- 6st ägg
- Toppa med kokosflingor 
 
Så här gör du:
Värm ugnen till 150- 160 grader
Blanda alla frön/nötter och fibrex i en bunke
Vispa äggen lätt och häll i med fröblandningen
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen
Grädda i ca en timme och lägg sedan på galler för att svalna
 
 
 
Tips: Ät brödet med en skiva ost! 
rememberthiis.blogg.se
2015-03-30 @ 10:20:04
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Ser riktigt gott ut :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Newlifemalin.blogg.se

I min blogg så berättar jag om mina val i vardagen där ekologiska produkter, äta rätt, träna, och samtidigt njuta av livets-godbitar är några av de ämnen jag kommer att skriva om. Genom att skriva så motiverar jag mig själv till att hålla igång ett hälsosamt liv och jag hoppas även att jag kommer kunna motivera andra. Du hittar mig på Instagram: Newlifemalin

RSS 2.0