GHEEsmörolja

Ghee är smör som man kokar tills mjölkproteinet separerats från smöroljan. Det är super bra att steka i och det bränns inte vid lika lätt som smör gör. Går även utmärkt att fritera i. 
 
Det håller i rumstempratur i ett halvår!

ingredienser:
500gram ekologiskt smör
Såhär gör du: 
- Skär det ekologiska smöret i mindre bitar och smält det på låg värme i en kastrull. Reglera värmen så att det endast småkokar (det ska inte överstiga 120 grader) då är det lätt att man bränner mjölkproteinet. 
- Låt det koka en timme utan lock
- Ställ av kastrullen i 15min så det får svalna
- Skumma av det vita ytskiktet så gott det går med en sked
- Häll sedan smöret genom en sil med silduk eller eller ett kaffefilter. Nu ska bara den gyllende smöroljan finnas kvar. 
- Häll över till en burk emed tätt förslutande lock. Vänta så att smöret verkligen svalnat innan du sätter på locket. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Newlifemalin.blogg.se

I min blogg så berättar jag om mina val i vardagen där ekologiska produkter, äta rätt, träna, och samtidigt njuta av livets-godbitar är några av de ämnen jag kommer att skriva om. Genom att skriva så motiverar jag mig själv till att hålla igång ett hälsosamt liv och jag hoppas även att jag kommer kunna motivera andra. Du hittar mig på Instagram: Newlifemalin

RSS 2.0