Morotskaka med kokos
Här kommer ett recept på en gluten, socker och mjölkfri kaka!
Denna kaka är riktigt saftig, smakar bra till en kopp te. Riktigt enkel att göra!
Denna kaka är riktigt saftig, smakar bra till en kopp te. Riktigt enkel att göra!
Den är full med bra protein, fett och kolhydrater. Med lösliga fibrer, vitaminer och mineraler.
Morotskaka med kokos:
10-13 bitar
Sätt på ugnen på 200grader
- 4 ägg
- 1/2dl kokosolja
- 1 mogen banan
- 4 rivna morötter (ca 400g)
- 3 1/2 dl rårismjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk malen kardemumma
- 1msk honung
- 2 dl Äppeljuice
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 + 1/2 dl riven kokos
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
Vispa äggen pösiga. Mixa kokosolja, banan, morötter, rårismjöl, kryddor, honung, äppeljuice och bakpulver i en matberedare till en jämn smet. Vänd ner äggen, rör ihop och tillsätt hälften av den rivna kokosen.
Häll upp i en springform och grädda i 20-25 min.
Låt svalna och strö på resten av kokosen innan servering.

URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!