Fluffig chokladkaka
Den här kakan serverade jag på en middag här om dagen och det kommer jag absolut göra igen! Den är så saftig och påminner nästan om choklad mousse. Den var mycket mycket godare dagen efter, så ska du servera den se till att baka den dagen innan så den får stå och gotta till sig i kylskåpet.
Super enkel att göra och mättande så en bit räcker för att göra magen nöjd. Denna kaka kommer bli älskad av vem som helst som gillar choklad!
Socker, gluten och mjölkfri.
Fluffig chokladkaka:
10- 12bitar
Sätt på ugnen på 175 grader
Super enkel att göra och mättande så en bit räcker för att göra magen nöjd. Denna kaka kommer bli älskad av vem som helst som gillar choklad!
Socker, gluten och mjölkfri.
Fluffig chokladkaka:
10- 12bitar
Sätt på ugnen på 175 grader
- 6 äggvitor och gulor separerade
- 3 dl mandel
- 3 dl mandel
- 2 1/2 dl dadlar utan kärna
- 2 dl vatten
- 1/2 dl rawkakao eller lite mer om du älskar choklad
Gör så här:
Vispa äggvitorna och äggulorna var för sig. Kör mandeln i en mixer tills det blir till mjöl. Tillsätt dadlar, vatten, äggulorna och kakao. Kör på hög hastighet. Vänd ner äggvitan i chokladsmeten, försiktigt så att fluggigheten bevaras.
Fördela smeten i en springform, grädda i mitten av ugnen i ca 20min. Den ska vara lite ''dallrig'' när du tar ut den.
Servera med tex grädde, jag toppade även med gojibär, rostade kokosflingor och vaniljpulver.

URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!